Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ξεκινούν σήμερα οι συνεντεύξεις για τους διοικητές νοσοκομείων


Ήγγικεν η ώρα για την επιλογή νέων διοικητών στα νοσοκομεία. Σήμερα, στη μία το μεσημέρι ξεκινούν στο υπουργείο Υγείας οι συνεντεύξεις 26 υποψηφίων σε 8 νοσοκομεία, που έχουν έδρα σε ισάριθμα νοσοκομεία του Αιγαίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για τα νοσοκομεία Λήμνου, Μυτιλήνης, Σάμου, Χίου, Λέρου, Ρόδου, Κω και Καλύμνου. Στη συνέντευξη δεν έχουν κληθεί όλοι οι υποψήφιοι, αλλά εκείνοι που η επιτροπή έκρινε με βάση τα βιογραφικά τους ότι πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις.

Για τους υπόλοιπους κρίθηκε ότι ακόμη και άριστα να έπαιρναν στη συνέντευξη δεν είχαν καμία ελπίδα λόγω του χαμηλού βιογραφικού τους. Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα της συνέντευξης αντιπροσωπεύει το 1/11 της συνολικής βαθμολογίας, που δύναται να συγκεντρώσει ένας υποψήφιος.

Τα προαναφερόμενα 8 νοσοκομεία επελέγησαν για δύο κυρίως λόγους:
Πρώτον, έχουν δεχθεί μεγάλη πίεση από το προσφυγικό και συνεπώς είναι άμεση ανάγκη να τοποθετηθούν νέοι διοικητές.
Δεύτερον, ο αριθμός των υποψηφίων δεν ήταν μεγάλος και έτσι μπορούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταχύτερα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εφεξής, η αρμόδια πενταμελής επιτροπή του υπουργείου Υγείας υπό την προεδρεία του γ.γ. κ. Π. Γιαννουλάτου θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα Πέμπτη και Παρασκευή από τη μία μετά το μεσημέρι μέχρι και τις 9 το βράδυ, ώστε να διεκπεραιώσει σταδιακά όλες τις συνεντεύξεις των υποψηφίων.

Μετά τα νησιωτικά νοσοκομεία, θα ακολουθήσουν τα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, τα οποία επίσης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης. Ακολούθως, θα ακολουθήσουν τα περιφερειακά πανεπιστημιακά νοσοκομεία (Πάτρας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Ηρακλείου και Αλεξανδρούπολης).

Όλα δείχνουν ότι, αν εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα, η επιλογή των διοικητών Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο! Η επιλογή των αναπληρωτών διοικητών θα γίνει αργότερα.

Βέβαια, δε λείπουν και τα ευτράπελα:
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχει υποβάλει υποψηφιότητα 36χρονη αεροσυνοδός!
Σε νοσοκομείο της Θεσσαλίας ένας υποψήφιος δήλωσε πως η μοναδική του επαγγελματική εμπειρία είναι σερβιτόρος…
Ενώ για το νοσοκομείο Ρόδου υποβλήθηκαν μόλις 6 αιτήσεις για το νοσοκομείο Ικαρίας είχαμε 39! Ίσως, επειδή η Ικαρία φημίζεται για τη μακροβιότητα των κατοίκων της…
Στην Αθήνα οι περισσότερες υποψηφιότητες δεν αφορούν νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός ή το Λαϊκό, αλλά το Οφθαλμιατρείο Αθηνών και το Σπηλιοπούλειο. Το τελευταίο θυμίζω ότι διαθέτει μόλις 45 κλίνες. Είναι προφανές ότι αυτές οι θέσεις θεωρούνται πιο… ξεκούραστες!

Γενικότερα, πηγές του υπουργείου Υγείας δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για το χαμηλό επίπεδο μεγάλου μέρους των υποψηφίων, αλλά και το γεγονός ότι ελάχιστα ανώτερα στελέχη των νοσοκομείων υπέβαλλαν αίτηση για θέση διοικητή ή αναπληρωτή.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ηλικιακά μεγάλο μέρος των υποψηφίων είναι άνω των 55 ετών και αρκετοί 30-40 ετών, ενώ μικρό μέρος είναι στην ομάδα 40-55 ετών, η οποία θεωρείται και η πιο παραγωγική, συνδυάζοντας εμπειρία και όρεξη για δουλειά. Είναι προφανές λοιπόν ότι ικανά στελέχη δεν έχουν πειστεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έκανε αξιοκρατική επιλογή. Και η κυβέρνηση θα θερίσει ότι έσπειρε τόσους μήνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου