Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Στο “στόχαστρο” της Δικαιοσύνης η Ιατρική Σχολή Θεσ/νίκης

- Virus.com.gr

Το βάσιμο μιας ανώνυμης καταγγελίας που έφτασε στη Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σχετικά με διαρροή προς εξέταση θεμάτων, ερευνά η Εισαγγελία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένας διοικητικός υπάλληλος του πανεπιστημίου ο οποίος έναντι αδράς αμοιβής (300-500 ευρώ) προσέφερε πρόσβαση σε θέματα εξετάσεων που είχαν κατατεθεί μερικές μέρες πριν στη βάση δεδομένων της Σχολής για το μάθημα της Παθολογίας. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα είχαν παρατηρηθεί εξαιρετικές επιδόσεις στο συγκεκριμένο μάθημα.

Ήδη, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της δωροληψίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος του Εισαγγελέα είναι η έρευνα να φθάσει σε βάθος 3ετίας, ώστε εφόσον επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν επιλήψιμες πρακτικές και κατά το παρελθόν.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Σχολής προέβη σε αλλαγές στη βάση δεδομένων των θεμάτων, προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου