Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Κοστέλο: Στο τραπέζι των συζητήσεων τα φθηνότερα φάρμακα

Καθυστερεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας για τις ανατιμολογήσεις

Του Βασίλη Βενιζέλου

Είναι περισσότερο από πιθανό το ενδεχόμενο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στο κουαρτέτο Ντάκλαν Κοστέλο να συναντηθεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών, ίσως ακόμη και σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το θέμα της επικείμενης ανατιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ο Ντάκλαν Κοστέλο βρίσκεται από την Τετάρτη 30 Μαρτίου στην Αθήνα, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για την τελική αφάση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ependisinews.gr, συνάντηση με τον Ντάκλαν Κοστέλο επιθυμεί επίσης ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), ο οποίος ενδέχεται να έχει ήδη υποβάλλει το σχετικό αίτημα, ενώ ανάλογο αίτημα ίσως υποβάλλει επίσης η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά η έκδοση της υπουργικής απόφασης του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, με την οποία θα διευκρινίζεται σημείο προς σημείο όλη η νόμιμη διαδικασία για την ανατιμολόγηση των φαρμακευτικών σκευσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχύων νόμος προβλέπει ότι η ανατιμολόγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, με το πρώτο για το 2016 δελτίο τιμών φαρμάκων, όμως, να μην αναμένεται να εκδοθεί πριν από τα τέλη Απριλίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου