Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

“Άνω-κάτω” οι Γενικοί Γιατροί με τις Εξεταστικές Επιτροπές

 - Virus.com.gr

Ένας «ακήρυχτος πόλεμος» βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε εξέλιξη ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους Γενικούς Γιατρούς, που «διασταυρώνουν» για μία ακόμη φορά τα «ξίφη» τους με αφορμή τη σύνθεση των Εξεταστικών Επιτροπών για τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Όπως υποστηρίζει η Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ), οι διορισμοί στις δύο Επιτροπές που συγκροτήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι παράνομες, καθώς αγνοούν πλήρως τις προτάσεις τόσο των επίσημων φορέων της ειδικότητας (ΕΛΕΓΕΙΑ και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Γενικής Ιατρικής) όσο και του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).
Το τελευταίο μήνες πριν είχε ζητήσει ως όφειλε από τους Ιατρικούς Επιστημονικούς Φορείς των ειδικοτήτων τις προτάσεις τους για τη στελέχωση των Εξεταστικών Επιτροπών. Στην πρόταση που είχε καταθέσει η ΕΛΕΓΕΙΑ έπειτα από συνεννόηση με την Ένωση, είχε επισημάνει ότι τα μέλη των Εξεταστικών Επιτροπών θα πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων. Όπως προκύπτει όμως από την υπουργική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, οι συμμετέχοντες Διευθυντές ΕΣΥ στις δύο Επιτροπές δεν διαθέτουν μήτε το ένα μήτε το άλλο.
«Θεωρούμε την ενέργεια του Αναπληρωτή Υπουργού ωμή παράβαση κάθε δεοντολογίας, προκλητική περιφρόνηση έστω και στοιχειώδους αξιοκρατίας και αδιαφορία για την εξέλιξη της επιστήμης μας» τονίζει ο Πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ Μποδοσάκης-Πρόδρομος Μερκούρης και ζητάει την ανάκληση της απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των συμμετεχόντων Διευθυντών ΕΣΥ στις Επιτροπές, πήρε τον τίτλο ειδικότητας με μεταβατικές διατάξεις, ασκούμενος στη Γενική Ιατρική μόνο για 9 μήνες. Επιπλέον, μεταξύ των πανεπιστημιακών που συμμετέχουν, περιλαμβάνεται πρόσωπο το οποίο δεν κατέχει ούτε την ειδικότητα αλλά ούτε και το αντικείμενο της Γενικής Ιατρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου