Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Τι γίνεται επιτέλους με τους διοικητές των νοσοκομείων;

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Χωρίς επίσημη διοίκηση που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη σοβαρών αποφάσεων παραμένουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς μετά την απομάκρυνση των προηγούμενων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, τα αντίστοιχα χρέη ασκούν στα νοσοκομεία οι διευθυντές της ιατρικής ή της διοικητικής υπηρεσίας κάθε ιδρύματος. Οι άνθρωποι αυτοί ωστόσο, στερούνται γνώσεων αλλά και δικαιοδοσίας να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα κάθε νοσοκομείου και απλά «κάνουν κουπί» περιμένοντας να φτάσει η ώρα που στο …καράβι θα μπει καπετάνιος! Εν τω μεταξύ, η αρμόδια επιτροπή στην Αριστοτέλους λέγεται ότι συγκαλείται και συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα και ότι αναμένεται να έχει κάνει τις επιλογές της πριν από το …καλοκαίρι!
Η Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας έχει ξεκινήσει εδώ και μια ακριβώς εβδομάδα και τις προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων για την πλήρωση των 75 + 71 θέσεων στο ΕΣΥ. Με τους προηγούμενους διοικητές να έχουν απομακρυνθεί ωστόσο από τα μέσα Δεκεμβρίου, η κατάσταση σε ορισμένα νοσοκομεία είναι πολύ- πολύ δύσκολη και το βάρος για τους εκτελούντες χρέη διοικητών δυσανάλογα βαρύ...

Όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, Πέτρος Γιαννουλάτος, η Επιτροπή συνεδριάζει κάθε Πέμπτη και Παρασκευή και σε κάθε συνεδρίαση καλούνται από την περασμένη Πέμπτη για συνέντευξη μερικές δεκάδες υποψήφιοι (περί τους 30) μέχρι να καλυφθεί ο συνολικός αριθμός των 700 που φέρονται να έχουν τα τυπικά προσόντα και πέρασαν το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης. Να σημειώσουμε ότι αρχικά υποβλήθηκαν 1.632 αιτήσεις ενδιαφέροντος, εκ των οποίων 300 "κόπηκαν" από την αρχή λόγω λαθών και έκτοτε "κόβονται" και για άλλους λόγους, ουσίας, και να ελπίσουμε όχι πολιτικούς...

Πρώτη προτεραιότητα της επιτροπής πάντως, είναι να επιλέξει τους διοικητές για τα νοσοκομεία του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν αυτοί των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, των νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στο τέλος τα νοσοκομεία στην υπόλοιπη χώρα.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην «Καθημερινή», υπάρχει ένα μικρός αριθμός καλών βιογραφικών και μεγάλος αριθμός αδύναμων βιογραφικών... Κατά την αρχική αξιολόγηση βιογραφικών μάλιστα λέγεται ότι βρέθηκε ένας σερβιτόρος και μια κυρία που δήλωνε ως επάγγελμα αυτό της αεροσυνοδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου