Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Διοικητές νοσοκομείων: Υποψήφιοι σερβιτόροι και αεροσυνοδοί...



Ακέφαλη παραμένει εδώ και τρεις μήνες η συντριπτική πλειονότητα των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς στα μέσα Δεκεμβρίου το υπουργείο απομάκρυνε μαζικά τους διοικητές προτού βρει τους αντικαταστάτες τους.

Χρέη διοικητή έχουν αναλάβει προσωρινά οι διευθυντές των ιατρικών υπηρεσιών.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη τις προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων για τις 75 θέσεις διοικητή και τις 71 θέσεις αναπληρωτή διοικητή, και το υπουργείο εκτιμά ότι εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω αρνήσεων επιτυχόντων, τέλος Μαΐου θα έχουν διοριστεί όλοι οι νέοι διοικητές σε νοσοκομεία.
Όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Επιτροπής και γενικός γραμματέας Υγείας του υπουργείου, Πέτρος Γιαννουλάτος, η Επιτροπή συνεδριάζει κάθε Πέμπτη και Παρασκευή και σε κάθε συνεδρίαση καλούνται για συνέντευξη περίπου 30 υποψήφιοι. Συνολικά αναμένεται να εξετασθούν περί τους 700 υποψηφίους, τα προσόντα των οποίων βάσει των βιογραφικών τους, κρίθηκαν ικανοποιητικά από την πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων.

Η προσωπική συνέντευξη μετράει ως προς το ένα ενδέκατο της συνολικής αξιολόγησης, οπότε σε περιπτώσεις αδύναμων βιογραφικών όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της συνέντευξης δεν μπορεί να ανατρέψει τη «βαθμολογία».

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας είναι να διοριστούν αρχικά οι διοικητές στα νοσοκομεία του Ανατολικού Αιγαίου (λόγω ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν και πρέπει να «τρέξει» άμεσα) αλλά και στα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας. Θα ακολουθήσουν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, τα νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και στο τέλος τα περιφερειακά.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η επιλογή των κατάλληλων δεν είναι μία εύκολη υπόθεση για τα μέλη της Επιτροπής, αφού με βάση την αρχική αξιολόγηση φαίνεται ότι υπάρχει ένα μικρός αριθμός καλών βιογραφικών, ένα μεγάλος αριθμός αδύναμων βιογραφικών και στη μέση το... κενό. Οι «αξιολογητές» μάλιστα βρέθηκαν μπροστά και σε ακραίες περιπτώσεις, όπως αυτή υποψηφίου με παρούσα απασχόληση σερβιτόρος, ή υποψήφιας που δήλωσε επάγγελμα αεροσυνοδός.

Συνολικά αιτήσεις υπέβαλαν 1.632 ενδιαφερόμενοι, εκ των οποίων 300 κόπηκαν εξαρχής λόγω λαθών στη συμπλήρωση των στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου