Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Πώς κατανέμονται ανά νοσοκομείο οι 585 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού



Το επικουρικό προσωπικό που θα επιλεγεί, θα υπογράψει σύμβαση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, διάρκειας ως δώδεκα μηνών.

IATRONET.GR

Αναρτήθηκε από το υπουργείο Υγείας η απόφαση για την κατανομή των 585 θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία.]

Η σχετική απόφαση, που παρατίθεται ολόκληρη πιο κάτω, υπογράφεται από τον υπουργό Υγείας Ανδρέας Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Αφορά θέσεις όλων των ειδικοτήτων (πλην γιατρών). Προκηρύσσονται, δηλαδή, θέσεις νοσηλευτών, τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων, τεχνολόγων ακτινολόγων, φυσιοθεραπευτών, μαιών, τραυματιοφορέων και διοικητικού προσωπικού.
Η κατανομή των θέσεων ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) έχει ως εξής:

1η ΥΠΕ Αττικής: 162 θέσεις.
2η ΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου: 127 θέσεις.
3η ΥΠΕ Μακεδονίας: 53 θέσεις.
4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης: 54 θέσεις.
5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας: 47 θέσεις.
6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας: 79 θέσεις.
7η ΥΠΕ Κρήτης: 63 θέσεις.

Όσοι επιλεγούν θα υπογράψουν σύμβαση επικουρικού προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, διάρκειας ως δώδεκα μηνών.

Η δαπάνη πρόσληψης υπολογίζεται στα 7,9 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνεται στη συνολική πίστωση των 60 εκατομμυρίων, η οποία εγκρίθηκε και κατανεμήθηκε στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Η εν λόγω πίστωση περιλαμβάνεται στους προϋπολογισμούς τρέχοντος έτους των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Μόνιμοι

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, στόχος να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας παράλληλα με τους διορισμούς των 985 μόνιμων εργαζόμενων που βρίσκονται σε εξέλιξη (προκήρυξη 4Κ και 5Κ).

Αναμένεται και δεύτερη δέσμη προσλήψεων, η οποία θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, για την κάλυψη 2.440 θέσεων σε μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

ΔΗΜ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου