Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Προσφυγή φαρμακοποιών στο ΣτΕ για την απελευθέρωση του επαγγέλματοςΟι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες να ανοίγουν φαρμακεία είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί.

Της Εύας Καραμανώλη

Την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες απευλευθερώνεται το επάγγελμα του φαρμακοποιού ζητεί με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Όπως επισημαίνεται, οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες να ανοίγουν φαρμακεία είναι παράνομες και αντισυνταγματικές καθώς για τις προυποθέσεις χορήγησης αδειών απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος και όχι υπουργική απόφαση.

Περαιτέρω, όπως σημειώνεται στην προσφυγή, προβλέπονται διαφορετικά κριτήρια για φαρμακοποιούς και μή φαρμακοποιούς ως προς την χορήγηση άδειας με αποτέλεσμα να εισάγεται διακριτική μεταχείριση "σε βάρος των φαρμακοποιών έναντι των ιδιωτών, δίνοντας έτσι στους ιδιώτες την ευχέρεια να αποκτήσουν δεσπόζουσα θέση έναντι των επιστημόνων φαρμακοποιών".

Πηγές: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου