Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

"Έκρηξη" 78,08% των λουκέτων στην αγορά το α’ τρίμηνο



Η ραγδαία αύξηση των "λουκέτων" επιχειρήσεων στη ως τώρα διάρκεια του 2016 αποτυπώνει με τον πιο αδυσώπητο τρόπο την σημαντική επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας. Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής", για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης οι επιχειρήσεις που κλείνουν είναι περισσότερες κατά 4.000 από αυτές που ανοίγουν, καθώς κάποιες δραστηριότητες σταματούν οριστικά, κάποιες άλλες μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες και άλλες εισέρχονται στη σφαίρα της παραοικονομίας, της αδήλωτης εργασίας και των αδήλωτων εισοδημάτων.

Capital.gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), στο διάστημα από 1/1/2016 ως 22/3/2016 διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις, αριθμός κατά 78,08% υψηλότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Η διαφορά με το 2015 είναι πολύ μεγαλύτερη, και αυτό γιατί στις αρχές του περασμένου έτους επικρατούσε υπέρμετρη αισιοδοξία λόγω της επικείμενης κυβερνητικής αλλαγής.

Μάλιστα, τα πραγματικά "λουκέτα" δεν αποκλείεται να είναι περισσότερα από τα καταγεγραμμένα, καθώς πολλές επιχειρήσεις "κατεβάζουν ρολά" χωρίς να το δηλώσουν, αφού χρωστούν σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και τράπεζες.

1 σχόλιο:

  1. Αλλη μια τετοια χρονια σαν το 2015 και δεν θα υπαρχει επιστροφη για την ελληνικη οικονομια. Το πολιτικο συστημα αντι να εκπονει οικονομικο ελληνικο προγραμμα με οριζοντα πενταετιας, τρεχει να προλαβει εκπληρωση ορων μνημονιακων, που δεν πιστευει και ακομα παζαρευει αν και τα εχει υπογραψει. Μονο φυγη προς τα εμπρος θα μας σωσει, αραγε διδασκονται αυτα στα πανεπιστημια οπου ειναι καθηγητες ολοι οι τελευταιοι υπουργοι οικονομικων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή